Anasayfa
 Ereğli Rehberi
 Üye Firmalar
 Referanslarımız
 Ereğli Linkleri
 ereğli Gerekli Tel. Rehberi
 Ereğli'deki Kurumlar
 İlanlar
 İşyeri & firma Adresleri
 İletişim

 

İndirmeden Mp3 Dinle
Ağrıları Azaltan Egzersiz
Şifalı Bitkiler
Sağlık İçin Püf Noktaları
TV izle & Radyo Dinle
Yarışmaya Hazır mısın?
Aşı Tablosu
3 Günlük Hava Tahmini
Boy ve Kilo Tablosu
Çin Takvimi

DERYA BAYKAL

DERYALI GÜNLER

6 HAFTADA 10 KİLO VERMENİN YOLU

 

 

 

 

 

Sık Kullanılan Baharatlar

Karanfil Ağacı

Mersingiller familyasındandır.Yağmurlu sıcak ayların hakim olduğu bir iklimde yetiştiğinden sürekli yeşildir. Karanfil ağacının boyu 10-20m uzunluğundadır. Yaprakları eliptik veya geniş mızrak şeklinde, kenarları düz, derimsi, karşılıklı olarak dizilmiş olup 2-3cm uzunluğunda bir sapa sahiptir. Çiçekleri sap ucunda demet şeklinde 10-15 adeti bir arada, beyazımsı pembe veya beyazımsı sarı renktedirler.

Yetiştirildiği Yerler: Anayurdu Endonezya olup günümüzde ise daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda yetiştirilmektedir.Türkiye’de ancak seralarda veya evlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Toplanması-Kurutulması: Karanfil çiçeklerini açmadan önce tomurcuk halinde iken toplanır, güneşli, havalı yerde kurutularak kaldırılır. Kurutulmuş karanfil goncasına kısaca Karanfil denir.
Karanfil'in Faydaları

Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteksizliği azaltır
Kadınların hamile kalmasını kolaylaştırır ve doğuma yardımcı olur
Çok kuvvetli bir mikrop kırıcıdır
Mide ve bağırsakta gaz oluşumunu engeller
Mideyi çalıştırır ve iştah açar
Sindirimi kolaylaştırır
Sinirleri kuvvetlendirir
Zihni rahatlatır ve unutkanlığı engeller
İshale iyi gelir
Sinirsel baş ağrısına iyi gelir
İdrar söktürür
Ağız kokularını yok eder.
Diş çürümelerini önleyip diş ağrılarına iyi gelir.

Kullanım Şekli: Karanfil tomurcuklarından bir tutam (7-8 tane) alınıp 1 bardak kaynar suya atılır. 10 dakika demlendirilerek hazırlanan infüzyon ılık olarak içilir.
Karabiber

Hindistan'ın umman körfezine bakan Batı kıyılarındaki ormanlarda kendiliğinden yetişen tırmanıcı, çok yıllık bir bitki olan karabiberin baharat olarak kullandığımız kısmı, üzümsü meyvelerinin kurutulmuşudur. Küçücük topçuklar halindeki meyveleri toplanır, kurutulur, sonra da çekilerek toz haline getirilir. Çok eski zamanlardan beri Güneydoğu Asya'da özel olarak yetiştirilmektedir.

Özellikle pankreası etkileyerek yağlı ve nişastalı besinlerin sindirimini sağladıktan başka, bu maddelerin vücuttaki miktarını da ayarlar. Şeker hastalığının ilerlemesini durdurur Ağızdaki tükürük miktarını ayarlayarak nişastalı besinlerin ilk sindirimini sağlar. İştah açar, yenilen yiyeceklerden zevk alınmasına yardım eder. Ete, balığa, sucuk, sosis gibi yiyeceklere karıştırılırsa onların bozulmasını engeller. İshali dindirir, mide ve bağırsaktaki gazları söktürür, yemeklerin bağırsaklarda kokuşmasını önler. Kansızlığı gideren, sinirleri güçlendiren, bol idrar söktüren

karabiber

,kadında olsun, erkekte olsun cinsel isteği artırır.

Karabiber çok ince toz haline getirilerek yemeklere serpilir. Bir günde alınan karabiber miktarı 2-3 gram kadar olmalıdır. Çok alınırsa sindirim sistemini tahriş eder; özellikle iri parçalar ülsere neden olabilir. Damar sertliği, tansiyonu, egzaması, üremisi, romatizması ve sindirim sistemi hastalıkları olanlar yememelidirler. Çok yiyenler de, geçici de olsa dilde tutukluk yapabilir.
 

Çörekotu

Antioksidan özelliği vardır.
İltihap oluşumunu engelleyici etkisi vardır.
Çörek otunun içindeki iltihap önleyici madde eklem iltihabı için yararlıdır.
Prostat ve meme kanserini yavaşlatıcı etkinliği bulunur.
Karaciğeri koruyucu özelliği çörekotu faydaları içindedir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırma karaciğer kanserine karşı koruyabileceğini göstermiştir.

Şifalı bitkiler şeker hastalığı: Kandaki şeker miktarını düşürücü etkisi vardır. İnsülin salgılamasını sağlayan pankreasta beta hücrelerini harekete geçirdiği gözlemlenmiştir. Almanyada yapılan bir araştırma çörek otunun alerjik rahatsızlıklarda kullanılabileceğini göstermiştir.

Astım için şifalı bitkiler: Almanyadaki araştırmada bronşitli astım, allerjik astım, bahar nezlesi rahatsızlıklarına yönelik yapılan çalışmada çörektonun ciddi oranda fayda sağladğı gözlemlenmiştir. Mide zarını tahriş eden etkenlere karşı mide zarını koruyucu özelliği çörek otu yararları arasındadır. Börek otunun kullanımı nefes borusu adalesini genişletme etkisinden dolayı nefes darlığında yararlıdır.
Çörek otu vücudu toksinlerden temizler.
Kalp sağlığını koruyucu etkisi çörekotunun faydaları arasındadır. Çörekotu içinde bulunan timokinon ‘un kalp rahatsızlıklarına yol açan homosistein oranını düşürdüğü gözlenlenmiştir.
Kolesterolin yükselmesine karşı kullanılabilir.
Çörekotu kullanımı hazım güçlüğü çekenler için faydalıdır.
Diş ağrısı için çörek otu kullanılabilir.
İştah açıcıdır.
Yorgunluğa karşı dinçlik verici olarak kullanılabilir.
Koklamak başağrısına iyi gelebilir.

Şifalı bitkiler saç: Çörekotu saç dökülmesi ve kepeğe karşı yararlıdır. Sivilceler için çörekotu suyu yararlı olabilir.

Çörek otu ve bal: Çörek otu bal ile karıştırılarak da yenilebilir. Bunun için çörek otu tohumu toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenilir. Günlük kullanım 2 gramı geçmemelidir.
 

Yenibahar

Mersingiller familyasından baharat elde edilen bir bitkidir. Her tarafı kokuludur. Kokusu ve tadı; tarçın, karanfil, karabiber ve hindistancevizininkine benzer. Baharat olarak kullanılır.Özellikle köftelerde kullanılıyor

Yetiştirildiği Yerler: Amerika’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişir.
Damar sertliğini önler.
Hazmı kolaylaştırır.
Mide ve bağırsak gazlarını giderir.
Unutkanlığı giderir.
Vücudun direncini artırır.
Hindistan'ın umman körfezine bakan Batı kıyılarındaki ormanlarda kendiliğinden yetişen tırmanıcı, çok yıllık bir bitki olan karabiberin baharat olarak kullandığımız kısmı, üzümsü meyvelerinin kurutulmuşudur. Küçücük topçuklar halindeki meyveleri toplanır, kurutulur, sonra da çekilerek toz haline getirilir. Çok eski zamanlardan beri Güneydoğu Asya'da özel olarak yetiştirilmektedir. Eski Yunan ve Roma'da değiş - tokuş maddesi olarak kullanılır, vergiler karabiber olarak toplanırdı.
 

Tarçın

Defnegiller familyasından; anayurdu Güney ve ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen kokulu bir ağaçtır. Yaprakları derimsi ve genellikle üç damarlıdır. Birçok türü vardır. Kabuğu baharat olarak kullanılır.

Faydası: Ruhi sıkıntıları giderir. Sürmenajda faydalıdır. İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. İshali keser. Mide tembelliğini giderir. Vücudun direncini artırır. Kadınlardaki beyaz akıntıyı keser. Bağırsak solucanlarının dökülmesine yardımcı olur. Cinsel arzuları artırır.
 

 

ŞİRKETİNİZİN WEB SİTESİ VAR MI ?
( Veya yeni kanuna uygun mu ? )

 

  En İyi Liselerin Puanları

"Sağlıklı Olmanın Dört Temeli"


A.A Muhabiri

Halkapınarın Kalbi Burada Atıyor..


Tırnak Yeme.


 

ZİYARETÇİ GRAFİĞİ

KONYANIN 7 HARİKASI